İstanbul' un Fethi Devlet Politikasıydı
İstanbul`un fethinin 559. Yıldönümünde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ nde Fatih ve Fetih konulu bir söyleşi düzenlendi. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşide konuşmacı, tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu idi. Öğrencilerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti paylaşan Bahadıroğlu; savaştan bahsetmek yerine bu zafere hazırlanan Fatih’ i anlatmanın daha önemli olacağını söyledi.
abortion pill prescription link ordering abortion pills to be shipped to house
Fatih 5 yaşındayken Uçan Gemiler Çizdi
Fatih Sultan Mehmet’ in küçükken en fazla sevdiği uğraşın resim yapmak olduğunu söyleyen tarihçi Bahadıroğlu, Fatih’ in karalama defterinden yansıyan çizimleri aktardı. “En fazla göze çarpan resim kocaman bir çadırdı. Çadırın ardından büyük top ve uçan gemiler Fatih daha 5,6 yaşındayken onun hayaliydi “ diyen Bahadıroğlu; hayal etmenin önemine dikkat çekti “belki gemileri uçuramadı ama gemileri karadan yürüttü “ dedi.
Fatih, hiç ara vermeden 6 saat tarih okurdu diyen Yavuz Bahadıroğlu, sefer zamanlarında ise Fatih’in bu çalışmaları hocaları aracılığı ile devam ettirdiğini söyledi. İstanbul’ un fethinin padişah değil Devlet politikası olduğunun altını çizen Bahadıroğlu, Ertuğrul Gazi’ den başlayarak tüm padişahlar İstanbul’ u fethetmek istemiştir dedi.
II. Murat Neden Tahtı 12 Yaşındaki oğluna bıraktı?
Tarih kitaplarında II. Murat’ ın ibadet için görevi Fatih’ e bıraktığı yönenündeki saptamanın yanlış olduğunu belirten Bahadıroğlu konuyla ilgili bir rivayeti aktardı. Buna göre; II. Murat Hacı Bayram-ı Veli’ yi İstanbul’ u fethedebilecek miyim diye sorar? Hocanın yanıtı ise, sen değil ama oğlun bu fethi gerçekleştirecek yönündedir. II. Murat bu söz üzerine oğlunun önünü açmak için görevi küçük yaşta ona bırakmıştır.