SERDAR TUNCER'LE ZEYTİNBURNU'NDA RAMAZAN PROGRAMININ BEŞİNCİ KONUĞU NİHAT HATİPOĞLU OLDU
Serdar Tuncer’le Zeytinburnu’nda Ramazan programının beşinci konuğu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. 7 Nisan Cuma akşamı gerçekleşen programda Tuncer, Nihat Hatipoğlu ile Ramazan üzerine bir sohbet gerçekleştirdi.
Serdar Tuncer’in açılış konuşmasından sonra yaptığı davet üzerine sahneye Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Ömer Arısoy çıktı. Sayın Ömer Arısoy, “Zeytinburnu’nda Ramazan gerçekten layıkıyla idrak ediliyor. Bunda Serdar Bey’in, Nihat Hocamızın büyük katkısı ve emeği var. Gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum. Serdar Bey’e, Nihat Hocamız’a teşrifleri için, hepinizin de teşrifleri için teşekkür ediyorum. Allah hepimizi sağlık, afiyet içerisinde bayrama eriştirsin.” sözleri ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nin büyük salonunu ve fuaye alanını dolduran seyircileri selamladı.
RAMAZAN TAM ZAMANINDA YETİŞTİ BİZE
Ardından sahneye bu kez gecenin konuğu Nihat Hatipoğlu çıktı. Serdar Tuncer, kısa bir konuşmanın ardından sahneyi Nihat Hatipoğlu’na bıraktı. Hatipoğlu, konuşmasının başında yaşadığımız deprem felaketinden sonra Ramazan’ın gelişi ile ilgili konuştu: “Ramazan ayındayız, çok özel günlerdeyiz, yarısını geçtik. Artık istiğfar ve veda günleri Ramazan için. Ramazan tam zamanında yetişti bize. Çünkü bir felaket yaşadık. Felaketin akabinde dağılmıştık yani. Hakikaten dağılmıştık. Allah Ramazan’da topladı bizi. Savrulmuştuk, Allah bizi bir araya getirdi. Belki yara, kapanmayacak bir yara, vefat edenler açısından söylüyorum. Ama en azından… İki türlü kader var biliyorsunuz: Bir küllî kader, Allah’ın iradesi, buna iman ediyoruz; bir de bizim irademiz var. Bizim irademiz, sadece tedbir almakla yükümlüyüz. Bize rağmen bir şey olur mu, olur.”
AHLAK İBADETTEN ÖNEMLİ
Konuşmasında din ile ahlak, kalp ile dil ve niyet ile amel ilişkilerine de değinen Hatipoğlu; “Yıllarca, İslam’ı anlatırken İman-İbadet- Ahlak üç kademe. Şimdi bunları biraz değiştirdim. Tecrübeleri yılların, şartlar, tecrübeler. İman-Ahlak-İbadet. Ahlak, ibadetten önemli. Ahlakın karşılığı ahlaksızlık değil yani. Ahlak dediğimiz temiz yaşamak, kimseyi kırmamak, kimseyi üzmemek, dedikodu etmemek, gönül yaralamamak, dilimize hakim olmak. Onun için Hz. Ebubekir dilini tutarmış böyle, ‘Sen beni çıkmaza sürükledin, sen beni yanılttın.’ dermiş kendi kendine. Hz. Ebubekir gibi bir insan yani. Dil çok önemli, kemiği yok dilin. Her tarafa evrilebilsin diye. Dille nefis birbirini tamamlıyor, kalple nefis birbirini tamamlıyor işte. Çünkü kalbin yapısı da dilin yapısı da birbirine benziyor. Birbirini tamamlıyorlar. Samimi olmak lazım çünkü diyor ki niyet, amelden önemli. Peygamberimiz’in (s.a.v.) sözü. Niyet, amelden önemli. Niyet nedir? Duş almak niyetiyle yıkanırsan duş almış olursun, gusül niyetiyle yıkanırsan gusül olur. İkisi de aynı şey ama birinde niyet önemli.” sözlerini söyledi.
Programın sonuna doğru tekrar sahneye çıkan Serdar Tuncer, Kurbanım isimli şiirini okudu. Daha sonra soru cevap şeklinde ilerleyen program saat 23.00 itibariyle sona erdi.