ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT 12-18 ARALIK HAFTASI ETKİNLİK TAKVİMİ
Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yine kültür hayatımızda önemli başlıkların açılacağı bir hafta bizleri bekliyor. Sezon boyunca düzenli olarak devam eden söyleşi ve seminerlerin yanı sıra Zeytinburnu Kültür Sanat; sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde de nitelikli sanatçı ve eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
SİNEMA: Ayı Kardeşler Macera Parkı
Gösterim Tarihleri: 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Aralık
Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00
Heyecan verici bir deneyim sunan “Vahşi Yaşam” kapılarını açmıştır. Konuklar taktıkları gen bilekliği sayesinde hayvana dönüşebilmektedir. Vick, “Vahşi Yaşam”ın büyük ödüllü bir yarışmaya ev sahipliği yaptığını öğrendiğinde katılmaya karar verir. Bramble ve Leon adında gizemli bir adamla birlikte çalışan Vick, turnuvayı kazanmayı başarır. Ancak ödülü almadan hemen önce parkın verilerini kopyalamaya çalışırken yakalanınca işler karışır. Tam da bu sırada konuklar vahşileşerek saldırmaya başlar. Vick, yaşananların önüne geçip her şeyin normale dönmesini sağlayabilecek midir?
KONSER: İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu
12 Ekim Pazartesi // 20.00
İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Türk ve Batı enstrümanlarından oluşan karma bir orkestra ve çeşitli türlerde eserler seslendiren solistlerden oluşan toplam 30 üyesi vardır. Repertuarındaki eserler, geleneksel ve çağdaş müzik kavramlarını bir potada eriten, topluluk sanatçıları tarafından aranje edilmektedir. Genel olarak repertuarında, Türk halk müziği, klasik Türk müziği, klasik Batı müziği ve dünya müziklerinden eserler yer almaktadır. Toplulukta düzenlemeci ve yorumcu olarak her biri kendi konusunda üstün deneyime sahip sanatçılar görev yapmaktadır.
SERGİ: Mohammed Imad Mahhouk Hat Sergisi
Açılış: 13 Aralık Salı // 19.00
Gösterim Tarihleri: 13 Aralık Salı - 31 Ocak Salı
1959 Halep doğumlu olan Mohammed Imad Mahhouk, Halep Üniversitesi Atom Fizik Bölümü’nden mezun olmuştur. Süleymaniye Kütüphanesi’nde 1990 yılında el yazması restorasyonu eğitimini başarıyla tamamlamış ve daha sonra çok sayıda elyazması Kur’an eserinin restorasyonu çalışmaları yapmıştır. Hat sanatı eğitimini Hattat Hasan Çelebi’den aldığı derslerle tamamlayarak Halep’te kendi atölyesinde, Al-Sultaniaa Camii’nde ve Riyad’daki Kral Abdüllaziz Kütüphanesi’nde hat çalışmaları yapmıştır.
1992 yılından itibaren Halep’teki yıllık sergilere katılmaya başlamış; 1997’de ise yine Halep’te ilk kişisel sergisini açmıştır. 2007’de Londra’daki Uluslararası İslam Sergisi’ne katılmıştır. 2013 yılından itibaren İstanbul’da birçok kişisel sergi açmış ve ortak sergilere katılmıştır. Kişisel ve karma sergilerle sanatseverlerle buluşmaya devam eden sanatçı halen İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
SİNEMA: Ağustos Böceği ve Karınca
Gösterim Tarihleri: 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 Aralık
Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00
Ağustos Böceği ve Karınca, ormanın içinde çiçeklerle ve diğer böceklerle birlikte mutlu mesut bir yaşam sürer. Karınca, çalışmayı çok severken onun tam zıttı olan Ağustos Böceği gezip, eğlenip, hayalperest, tembel bir yaşam sürer. Ağustos Böceği’nin hayattan tek isteği zengin olmaktır ve tam da bu sırada Karınca ile ikisi ormanda bir define haritası bulur. Define haritasının peşine düşen Ağustos Böceği ve Karınca, kendilerini büyük bir maceranın içinde bulur.
SEMİNER: İhya Okumaları
Prof. Dr. Ömer Türker
15 Kasım Perşembe // 19.30
Gazzâlî’nin en hacimli ve en önemli eseri olan İhyâü Ulûmi’d Dîn hakkında, “İslâm’a dair bütün kitaplar kaybolup sadece İhyâ kalsaydı diğerlerini aratmazdı.” şeklinde yaygın bir kanaat bulunduğu ifade edilir. Bu önemli eserden hareketle gerçekleşen programda her ay kitabın bir bölümü, tarihî arka planıyla ele alınıyor. Bir önceki programda ilimler tasnifinin İslam düşünce geleneğindeki seyrini anlatan Prof. Dr. Ömer Türker, bu programda ise İmam Gazzâlî’nin yaptığı ilimler tasnifinin değerlendirmesini yapacak.
SÖYLEŞİ: Mehmet Ali Laga ve Zafir Ailesi
Sunan: Ömer Faruk Şerifoğlu
16 Aralık Cuma // 19.30
Yer: Kazlıçeşme Sanat
Kazlıçeşme Sanat, Türk resminin gölgede kalmış ustalarından Ressam Mehmet Ali Laga’yı ağırlıyor. Vefatının 75. yılı vesilesiyle düzenlenen “Mehmet Ali Laga Asker ve Ressam” sergisi muhtelif koleksiyonlardan 200 kadar eserin yanı sıra çok sayıda belge ve fotoğraftan oluşuyor. Sergiye paralel olarak hazırlanan katalogda ise sanatçı hakkında metinler ve çok daha fazla sayıda eserin görseli yer alıyor. Serginin küratörü Ömer Faruk Şerifoğlu, Öğr. Gör. Kamil Büyüker ile “Mehmet Ali Laga ve Zafir Ailesi” hakkında konuşacak.
NAĞMEDAR: Devran İlahileri
17 Aralık Cumartesi // 14.30
Yer: Merkezefendi Dârulkurrâsı
Zeytinburnu'nda, geleneksel Türk müziği icracıları ve sevenlerinin düzenli olarak bir araya geldikleri Nağmedar, bu hafta da özel bir dinleti ile müzikseverleri davet ediyor. “Devran İlahileri” konserini icra edecek sanatçıların isimleri ise şu şekilde: Hanende Fatih Demir, neyde Fatih Yıldız ve kanunda Onur Nak.
ÇOCUK TİYATROSU: Hazine Adası
Gösterim Tarihi: 18 Aralık Pazar
Seanslar: 13.00, 15.00
Martin’in en büyük hayali denizci olmaktır. Bir gün dünyanın en ünlü denizcisi Kaptan Korsan’ı görmek için limana gelir. Tayfalara yakalanmamak isterken saklandığı fıçıyla birlikte gemiye yüklenir. Kaptan Korsan’ın gemisi Barbaros Hayrettin Paşa’nın hazinesini bulmak için denize açılır ancak büyük bir fırtınaya yakalanır. Fırtınadan sonra gözlerini Hazine Adası’nda açan Kaptan Korsan’ı, Kanca El kurduğu tuzakla esir alır ve binbir zorlukla elde ettiği hazine haritasını ele geçirir. Tüm olanları gören Martin, Kanca El hazineyi bulmaya gidince fıçıdan çıkar ve Kaptan Korsan’ı kurtarmaya karar verir. Bu zorlu yolculukta Martin’in yardımınıza ihtiyacı olacak.