ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT'TA "SEZAİ KARAKOÇ SEMPOZYUMU" BAŞLADI
Zeytinburnu Kültür Sanat’ta, Diriliş Düşüncesi mimarı Şair Sezai Karakoç’un vefatının birinci yılında anıldığı “Sezai Karakoç Sempozyumu” başladı. Sanat ve düşünce dünyasından birbirinden kıymetli şair, yazar ve akademisyenlerin katıldığı sempozyumda; Üstad’ın hayatı sanatı ve düşünce dünyasına dair nitelikli tebliğler sunuluyor…
MÜTEFEKKİR ŞAİRİN DÜNYASI
18 Kasım Cuma günü 14.30 itibariyle başlayan sempozyum, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un konuşmasıyla açıldı. Hemen ardından başlayan ilk oturumunun başlığı “Mütefekkir Şairin Dünyası” idi. Prof. Dr. Turan Karataş’ın oturum başkanlığında yapılan oturumda sözü ilk olarak “Sezai Karakoç: Özgün Düşünce ve Edebiyata Yansıması” başlıklı tebliği ile Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı aldı. İkinci olarak Prof. Dr. Feridun Yılmaz, “Sezai Karakoç: Modern Zamanı Düşünme Çabasının Şairi” başlıklı tebliğini sundu. Oturumun üçüncü konuşmacısı ise Doç. Dr. Mehmet Bedri Mermutlu idi. Mermutlu’nun tebliğinin başlığı ise “Sezai Karakoç Düşüncesinin Temel Parametreleri” şeklindeydi. Oturumda son olarak Dr. Âlim Kahraman, “Hatıralarla Sezai Karakoç” başlıklı tebliği ile söz aldı.
SEZAİ KARAKOÇ ŞİİRİ NE SÖYLER
17.15’te başlayan ikinci oturumun başkanı Prof. Dr. Yakup Çelik’ti. Oturumun ilk konuşmacısı ise Alaattin Karaca oldu. Karaca’nın tebliğinin başlığı ise “Sezai Karakoç Bir İkinci Yeni Şairi midir?” şeklindeydi. Hayriye Ünal, “Sezai Karakoç'un Etkinliği ve Etkileri” başlıklı tebliği ile oturumun ikinci konuşmacısı oldu. Üçüncü tebliğ, “Monna Rosa'dan Taha'ya: Karakoç Şiirinde Arayış ve Sıçrayışlar” başlığı ile Ali Emre’ye aitti. Oturumun son konuşması ise “Modern Türk Şiirinde Sezai Karakoç Açıklığı” başlıklı tebliği ile Şair Ömer Erdem’e aitti. Sempozyumun ilk günü bu oturumla son buldu.
“Sezai Karakoç Sempozyumu” 19 Kasım Cumartesi günü 3, 4, 5 ve 6. oturumlarla devam edecek.