article/header_images/60d0809ab5084201a1e86171af523a89.jpgarticle/featured_images/abcba1e8eab1423d8c32648cdb5a5f33.jpg

ZEYTİNBURNU KÜLTÜR SANAT ETKİNLİK TAKVİMİ: 8 - 16 Ekim 2022

17 Ekim 2022

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta kültür hayatımızı zenginleştirecek yepyeni bir sezon başlıyor. Bu sezon da birbirinden kıymetli konuklarıyla söyleşi ve seminerlerin yanı sıra Zeytinburnu Kültür Sanat sergi, sinema, tiyatro, çocuk tiyatrosu ve konser kategorilerinde de nitelikli sanatçı ve eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.

KONSER: Dilek Türkan

8 Ekim Cumartesi // 19.00

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi, yeni sanat sezonunu büyük bir konserle açıyor. Sanatseverleri birbirinden güzel söyleşi, panel, sergi, sinema ve tiyatro gösterimleri ve daha birçok kültür-sanat faaliyetinde bir araya getirecek bu sezona, klasik Türk müziğinin önemli sanatçılarından Dilek Türkan’ın 8 Ekim Cumartesi saat 19.00’da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde vereceği konserle merhaba diyoruz.

SİNEMA: İstanbul Muhafızları: 100 Yılın Muhafızları

Gösterim Tarihleri: 9, 10, 11, 12, 13 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00

Zamanda yolculuk yapan Gürgen ile Azmi, 23 Nisan’da toplanacak Meclis’i engellemek ve tarihin akışını değiştirmek için 1920 senesine ışınlanır. Böylece ortada bir İstanbul olmayacak eğer bir İstanbul olmazsa da İstanbul Muhafızlarına da gerek kalmayacaktır. Fakat işler Gürgen ile Azmi’nin planladıkları gibi gitmez. İstanbul Muhafızları da peşlerinden 1920 senesine ışınlanarak Gürgen ile Azmi’ye engel olmaya çalışırlar.

SÖYLEŞİ: 100 Yüze İmza ve Söyleşi

Sunan: Aykut Ertuğrul

Konuk: Yıldız Ramazanoğlu

12 Ekim Çarşamba // 19.00

Zeytinburnu Kültür Sanat, sizleri Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. “100 Yüze İmza ve Söyleşi” programında Aykut Ertuğrul’un ekim ayındaki konuğu yazar Yıldız Ramazanoğlu olacak. Papağanlar Panayırlar Hasatlar isimli yeni kitabından hareketle, yazarla eserleri ve yazı hayatı üzerine yapılacak bu sohbete davetlisiniz.

(Papağanlar Panayırlar Hasatlar kitabı, ilk 100 katılımcıya hediye edilecektir.)

SEMİNER: İhya Okumaları

Prof. Dr. Ömer Türker

13 Ekim Perşembe // 19.00

Gazzâlî’nin en hacimli ve en önemli eseri olan İhyâ hakkında, “İslâm’a dair bütün kitaplar kaybolup sadece İhyâ kalsaydı diğerlerini aratmazdı.” şeklinde yaygın bir kanaat bulunduğu ifade edilir. Bu programda Prof. Dr. Ömer Türker, yıl boyunca İmam Gazzâlî’nin İhyâü Ulûmi’d Dîn adlı meşhur eserinin ilk bölümü olan “ilim babının” tahlilini yapacak. Ayrıca İslam düşünce geleneğinde bilimler tasnifi, bilginin taksimi, felsefe-kelam-tasavvuf ilişkisi, hakikat kavrayışı, fıkhın konumu, bilim-din ilişkisi, felsefe ve din ilişkisi başlıkları ele alınacaktır

TİYATRO: Her Şey Yolundaymış Gibi

Gösterim Tarihleri: 13 Ekim Perşembe, 14 Ekim Cuma

Seans: 20.00

Amerikalı yazar Neil LaBute’nin modern zaman ikili ilişkileri üzerine çarpıcı yaklaşımlarla kaleme aldığı üç kısa oyunu Ölüler Diyarı, Bir Mutluluk Anı ve Karmakarışık bir araya gelerek Her Şey Yolundaymış Gibi başlığıyla izleyiciyle buluşuyor. Karmaşık insan ruhunun ikili ilişkilerdeki akıl almaz yansımalarını gözler önüne seren Her Şey Yolundaymış Gibi, çiftlerin ilişkilerinde sorumluluk almaktan kaçmalarını ve nasıl ölümcül bir hesaplaşmaya taşındıklarını anlatıyor. İzlediklerinizin başınıza gelmediğine bir yandan sevinebilir bir yandan benim de başıma gelmesi muhtemel diye düşünebilirsiniz.

SİNEMA: Hızlı ve Tüylü

Gösterim Tarihleri: 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Ekim

Gösterim Saatleri: 13.30-16.00-19.00

Manou, bir martı çift tarafından evlat edinilen ufak bir kırlangıç olarak Nice’de büyümüştür. Doğasına aykırı olmasına rağmen nasıl yüzüleceğini, balık tutulacağını ve elbette ailesi gibi nasıl uçabileceğini öğrenmektedir. Ancak bir gün, asla bir martı gibi uçamayacağını anlar. Ailesi dışında kalan diğer martılar tarafından dışlanan Manou, topluluk için önemli olan bir görevi yerine getiremediğinde, martı kolonisinden uzaklaşır, kendi türünden kuşlarla tanışarak gerçek benliğini keşfetmeye başlar. Bir gün martılar ve kırlangıçlar büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldıklarında günün kahramanı Manou olacaktır.

SEMİNER: Bize Şairden Bahset

Sunan: Zeynep Arkan

Konuk: Hüseyin Atlansoy

14 Ekim Cuma // 19.00

“Bize Şairden Bahset” söyleşi programında, konuk edilen şairin eserleri, poetik görüşü ve şiirlerinden yola çıkılarak edebiyat, mitoloji, toplum, günlük hayat ve insan üzerine birlikte düşünmek ve tartışmak amaçlanıyor. Şair Zeynep Arkan’ın sunduğu programda, insanın şiire neden ihtiyaç duyduğu, şairlerin ve şiirlerinin insana ne/ler kazandırdığı sorularına her ay farklı bir konukla cevap veriliyor.

Zeynep Arkan bu ay; Balkon Çıkmazında Efendilik Tarihi, Kaçak Yolcu, İntihar İlacı gibi önemli eserleriyle kendine has bir şiirsel evren inşa eden 1980 kuşağının en önemli şairlerinden Hüseyin Atlansoy’u konuk ediyor.

NAĞMEDAR: GELENEKLİ GELECEK

15 Ekim Cumartesi // 15.00

Zeytinburnu'nda, geleneksel Türk müziği icracıları ve sevenlerinin düzenli olarak bir araya geldikleri Nağmedar, bu hafta da özel bir dinleti ile müzikseverleri davet ediyor. “Gelenekli Gelecek” konserini icra edecek sanatçıların isimleri ise şu şekilde: Neyzen Can Gülbal, tanburî Gökhan Filizman, ritimde Turgut Yiğit Dalar.

ÇOCUK TİYATROSU: Fareli Köyün Kavalcısı

Gösterim Tarihi: 16 Ekim Pazar

Seanslar: 13.00, 15.00

Kasabayı basan fareleri, belli bir ödül karşılığı temizlemek üzere anlaşan kavalcı, ödülünü alamayınca çok kızar. Sözünde durmayan kasabalılara bir ceza vermek için kavalının nağmeleriyle bu defa çocukları etkileyip, onları da peşi sıra sürükleyerek kasabadan uzaklaştırır. Çocuklarının kaybolduğunu anlayan aileler şaşkına dönmüştür. Kavalcının ödülünü vermek, çocuklarına kavuşmalarını sağlayacak mıdır?

SERGİ: “At’a Senfoni” Fevzi Karakoç Resim Sergisi

Sergi Süresi: 8 Ekim-20 Kasım 2022

Ziyaret Saatleri: 10.00-21.00

Fevzi Karakoç’un resmi…

Gelenek kendi içerisinde sınırsız potansiyel bir enerji barındırır. Onunla doğru ilişki kurabildiğimizde bize geleceğimizin yol haritasını söyleyen mürşide dönüşür. Gelenekle kurulacak dinamik bir diyalog onu çağdaş dünyada yeniden yaratmakla mümkündür ve geleceği belirler. Octavio Paz’ın poetik metinlerinde altını çizdiği zaman algısındaki gibi, geleneğin oluşumu kesin bir tarihte değil, zamanla mekânın birbirine karıştığı eşzamanlı gelecek olan bir geçmiştedir. Gündelik hayatımızda zaman, geleceğe doğru düz bir çizgi gibi akarak ve kaçınılmaz olarak geçmişte kümelenen şimdiki anlardan oluşur. Ama medeniyetleri besleyen gelenekler bu tanımı ters-yüz eder. Bir sanatçının bu kadim oluşumla taklitten uzaklaşarak kurduğu yakın ve yaratıcı temas, geçmişi, şimdiki anda oluşturarak geleceğe dönüşen bir sihre sahiptir. Coğrafyaya ait olmanın yolu, söz konusu yaratıcı dokunuşla, o coğrafyada deneyimlenen tüm geleneksel birikimden yola çıkarak, özgün ve çağdaş yaklaşımlarla geleceği belirlemekten geçer. Ressam Malik Aksel’in deyimiyle, en kudretli sanatkârlar muhiti iyi görmüş ve tetkik etmiş kimselerdir. Bu sanatçıların eserleri hangi muhitin ürünü olursa olsun başka bir yerde, başka bir muhitte ve beynelmilel sanat sahasında da kendini gösterebilir.

İlginize sunduğumuz “At’a Senfoni” sergisi, yukarıda özetle altını çizdiğim entelektüel sanatçı yaklaşımının öncülerinden Fevzi Karakoç’un, ülkemizdeki sanat algısının gelişimini sağlayan çalışmalarından oluşuyor. Sanatçının erken dönem ve güncel çalışma örneklerinin yer aldığı serginin ana öznesi At. Karakoç’un tuvallerinde at her zaman özgün ve özgür oldu. Bu anlamda sanatçının At’a yaklaşımı atın ehlileşme öncesi kadar keskin özgürlüklerin bitmeyen senfonisi gibi. Sanatçı sanat yaklaşımıyla yeryüzündeki “At” türlerine bir yenisini “Fevzi Karakoç Atı”nı eklemiş oldu. Buradan baktığımızda At üzerine At’a Senfoni ismi verdiği özel bir kitap yazan Necip Fazıl Kısıkürek’in kitap ismi bizim sergimizin de ismi oldu.

Bütün yoğunlukları arasında sergi talebimizi kabul eden kendisinden çok şey öğrendiğimiz hocamız Ressam Fevzi Karakoç’a gönülden teşekkür ediyorum. “At’a Senfoni” Sergi projesinin sizlerle buluşmasının imkânlarını oluşturan Zeytinburnu Belediye Başkanı Sn. Ömer Arısoy’a, Karakoç’un sanat üretimlerine dair pek çok detaya yer verdiği kritik yazısını sergi kataloğuna taşıdığımız Sayın Emin Çetin Girgin’e ve emeği geçen tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Mehmet Lütfi Şen

FEVZİ KARAKOÇ

1947 yılında Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-72 yılları arasında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okudu. 1974 yılında aynı kuruma asistan olan sanatçı, 1979 yılında Salzburg Yaz Akademisi’nde çalıştığı litografileri ile Salzburg Şehir Ödülü’nü aldı. 1983 yılında özgün baskı resim dalında sanatta yeterlilik alan Karakoç, 1986 yılında doçent, 1993 yılında profesör oldu. 2002 Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çalıştı. Şubat 2002 tarihinden beri Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Etkinlikleri Pdf Olarak İndir

Seçmiş olduğunuz ay ile ilgili tüm etkinlikleri katalogdan görebilirsiniz

Aralık 2024 Ayı
Broşürü

Hemen İndir

Sıralama Seçenekleri

2024 - 2025 Kültür Ve Sanat Kursları

Zeytinburnun'nda Ramazan 2024

Karne Festivali 2024

Kültür Sanat Kursları 2023 - 2024

3. ON5SIFIR7 FİLM HAFTASI

Mayıs - Haziran 2023

Zeytinburnun'nda Ramazan 2023

Kültür Sanat Kursları 2022-2023

Kültür Sanat Kursları 2021-2022

Mayıs - Haziran 2022

Mayıs - Haziran 2021

Kültür Sanat Kursları 2020-2021

Kültür Sanat Kursları 2019-2020

Kültür Sanat Kursları 2018-2019

Kültür Sanat Kursları 2017-2018

Kültür Sanat Kursları 2016-2017

Kültür Sanat Kursları 2015-2016

Kültür Sanat Kursları 2014-2015

Toprakla Şiir Yazmak

Mevlana’nın Aşk Çağrısı

Sıralama Seçenekleri

“VAVEYLA” Turgay Sarı Resim Sergisi

ELİSA ZONARO'NUN İSTANBUL'U

“O AĞAÇ” Mehmed Özçay Fotoğraf Sergisi

İnsanlığın Evrensel Yıkımı - Filistin Mücadelesi

Resimlerle “15 TEMMUZ” Sergisi

Lalezar - Rauf Tuncer

Geleceğin Ustaları 10

Fahreddin Paşa Medine Müdafii

Artı'k Sanat - Metin Aşoğlu

Yıl Sonu Kataloğu 2022 - 2023

Yıl Sonu Kataloğu 2021 - 2022

Yıl Sonu Kataloğu 2020 - 2021

ZKS Kültür Sanat Yıllığı 2023

Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu

“Yâ Şehr-i Ramazan” Hat Sergisi

Derin Yüzey - İlhan Aydan

Yeldeğirmenlerine Karşı - M. Zahit Büyükişliyen

Mohammed Imad Sergisi

Asker ve Ressam - Mehmet Ali Laga

Fevzi Karakoç - At'a Senfoni

Geleceğin Şifreleri - Hüsamettin Koçan

Mükemmel Boşluk - Hakan Şarkdemir Resim Sergisi

Formreform - İsmet Yedikardeş Retrospektifi

Hattat Mustafa Halim Özyazıcı

Kitaplar ve Kağıtlar

10 Yılda Yarışma Fotoğrafları Seçkisi

Mebus ve Şair Mehmet Âkif Ersoy

Zeytinburnu'nun 50 Yılı

Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi

Eski Evler ve Sokaklar

Medeniyetler Kapısı Mardin

Sanat ve Yaşamın İzinde

Şehre Tarih Düşmek

İrem Minyatür Sergisi

Sübhan Tespih Sergisi

Afrika’da Alınteri

Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak

Gölgenin Tasarımı

Tophane İşi Lülecilik

Yerler ve Gökler Minyatür Sergisi

Katman Kat-ı Sergisi

Kültürel Semboller

Harflerin İzinde Hat Sergisi

Geleneğe Çağdaş Yorumlar

Bizde ve Dünyada Madalya Heykeltıraşlığı

Uluslararası Cam ve Kağıt Sanatları Sergisi

Geçmişten Günümüze Neyzen Emin Dede

Hayattan İzler Resim Sergisi

Ebruda İstanbul Düşleri Sergisi

Taner Alakuş ve Öğrencileri Minyatür Sergisi

Altın Laleler Ebru Sergisi

Sıralama Seçenekleri

“VAVEYLA” Turgay Sarı Resim Sergisi

ELİSA ZONARO'NUN İSTANBUL'U

“O AĞAÇ” Mehmed Özçay Fotoğraf Sergisi

İnsanlığın Evrensel Yıkımı - Filistin Mücadelesi

2024 - 2025 Kültür Ve Sanat Kursları

Resimlerle “15 TEMMUZ” Sergisi

Zeytinburnun'nda Ramazan 2024

Lalezar - Rauf Tuncer

Karne Festivali 2024

Geleceğin Ustaları 10

Fahreddin Paşa Medine Müdafii

Artı'k Sanat - Metin Aşoğlu

Kültür Sanat Kursları 2023 - 2024

Yıl Sonu Kataloğu 2022 - 2023

Yıl Sonu Kataloğu 2021 - 2022

Yıl Sonu Kataloğu 2020 - 2021

ZKS Kültür Sanat Yıllığı 2023

3. ON5SIFIR7 FİLM HAFTASI

Mayıs - Haziran 2023

Edebiyat ve Milli Mücadele Sempozyumu

“Yâ Şehr-i Ramazan” Hat Sergisi

Derin Yüzey - İlhan Aydan

Zeytinburnun'nda Ramazan 2023

Yeldeğirmenlerine Karşı - M. Zahit Büyükişliyen

Mohammed Imad Sergisi

Asker ve Ressam - Mehmet Ali Laga

Fevzi Karakoç - At'a Senfoni

Kültür Sanat Kursları 2022-2023

Kültür Sanat Kursları 2021-2022

Geleceğin Şifreleri - Hüsamettin Koçan

Mayıs - Haziran 2022

Mükemmel Boşluk - Hakan Şarkdemir Resim Sergisi

Formreform - İsmet Yedikardeş Retrospektifi

Hattat Mustafa Halim Özyazıcı

Kitaplar ve Kağıtlar

10 Yılda Yarışma Fotoğrafları Seçkisi

Mayıs - Haziran 2021

Mebus ve Şair Mehmet Âkif Ersoy

Zeytinburnu'nun 50 Yılı

Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi

Kültür Sanat Kursları 2020-2021

Eski Evler ve Sokaklar

Medeniyetler Kapısı Mardin

Sanat ve Yaşamın İzinde

Kültür Sanat Kursları 2019-2020

Şehre Tarih Düşmek

Kültür Sanat Kursları 2018-2019

Kültür Sanat Kursları 2017-2018

İrem Minyatür Sergisi

Sübhan Tespih Sergisi

Afrika’da Alınteri

Hakimiyet-i Milliye Timsali Bayrak

Kültür Sanat Kursları 2016-2017

Gölgenin Tasarımı

Tophane İşi Lülecilik

Yerler ve Gökler Minyatür Sergisi

Katman Kat-ı Sergisi

Kültürel Semboller

Kültür Sanat Kursları 2015-2016

Kültür Sanat Kursları 2014-2015

Harflerin İzinde Hat Sergisi

Toprakla Şiir Yazmak

Geleneğe Çağdaş Yorumlar

Mevlana’nın Aşk Çağrısı

Bizde ve Dünyada Madalya Heykeltıraşlığı

Uluslararası Cam ve Kağıt Sanatları Sergisi

Geçmişten Günümüze Neyzen Emin Dede

Hayattan İzler Resim Sergisi

Ebruda İstanbul Düşleri Sergisi

Taner Alakuş ve Öğrencileri Minyatür Sergisi

Altın Laleler Ebru Sergisi

Kapat
zksm
zeytinburnu belediyesi
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin